Dit is letterlijk wat mijn klanten zeggen…

In deze blog ben ik eens een keer niet zelf aan het woord, behalve deze inleidende zinnetjes dan. Deze keer laat ik klanten aan het woord. Ik neem letterlijk hun citaten over. Een greep uit de verzameling mensen die voor mijn camera hun levensverhaal vertelde.

 

Testimonials voor DeFilmVanJeLeven

 

Mijn ervaring met het maken van de “film van mijn leven”

Met gezonde spanning, mijn verhaal werd opgenomen op camera, ging ik het gesprek in met Rob. De spanning verdween al snel. Rob stelde goede vragen, gaf me ruim de tijd om te antwoorden en met zijn oprechte interesse in mijn verhaal stelde hij me op mijn gemak.

Het resultaat is prachtig, het gesprek is heel natuurlijk verlopen. Het was en is heel bijzonder om het interview terug te kijken.

Voor het eerst zag ik hoe ik overkom bij andere mensen en veel vooroordelen die ik over mezelf had, verdwenen hiermee. Ik zag mezelf als mens en kon naar mezelf kijken zoals ik naar anderen kijk, liefdevol en met compassie. Ik kan het iedereen aanraden zijn of haar verhaal op deze bijzondere manier met Rob te delen, het is een mooi aandenken aan en voor jezelf.

Dank je wel voor dit bijzondere biografische interview Rob!

 

(Debbie)

 
 
 
 

De film van mijn leven, die Rob maakte, geeft een mooi overzicht van mijn levensloop, mijn ambities en drijfveren. In een ongedwongen sfeer stelde Rob niet alleen de juiste vragen, maar stelde mij ook op mijn gemak. Hierdoor kon beter de stap maken om over mijn biografie na te denken en de ervaringen van toen weer voor mij te zien. Ik vind de film van mijn leven een dierbare en mooie herinnering.

 

(Hans)

‘De film van je leven’ is een prachtig document voor ieder zichzelf respecterend mens, omdat je het waard bent te weten waar je staat in het leven. Een goed moment van reflectie. Hoe ouder de film wordt, hoe waardevoller hij wordt voor jouzelf en iedereen met wie jij hem wilt delen en met wie jouw nageslacht hem later wil delen. Rob weet precies de juiste vragen te stellen om je goed uit de verf te laten komen. Hij bereidt zich terdege voor en kruipt als het ware in jouw huid. Op deze manier legt hij iets vast voor later, vooral voor dan als jij er niet meer bent.

 

(Reintje)

Sympathiek, zorgvuldig en toegewijd opgenomen. Mooi gemonteerd met behoud van de meest relevante items. De film werd heel positief ontvangen bij familie en vrienden.

(Arthur McGillavry)

 

Het opnemen van de film van mijn leven is deels confronterend geweest omdat er ook hoofdstukken naar boven zijn gekomen in mijn 82 jarige leven die ik als akelig hebt ervaren. Toch was het goed om erover te praten en ben ik blij dat het vastligt. Gelukkig kwamen er ook vrolijke momenten aan bod. Ik kan terugkijken op een rijk en over het algemeen vreugdevol leven waar ik dankbaar voor ben. Rob weet met zijn interviewtechniek de juiste toon te pakken en nodigde mij uit te vertellen wat verteld moest worden. Ben blij dat ik het gedaan heb en dat waren mijn partner en zoons ook.

 

(Francisca R. Gielen)

 

Het geeft je veel meer inzicht in je eigen leven. Het zet je aan tot eens goed erover nadenken in dit drukke leven en hoe nu verder te gaan. Zeker een aanrader!

 

(Roel)

 

Mijn ex-vrouw was vele jaren geleden met Rob in contact gekomen en is toen zo lief geweest om voor mijn verjaardag een prachtige biografische film te laten maken van mijn moeder op een moment dat ze nog behoorlijk helder was. Door de relaxte manier van ondervragen raakte ze steeds meer op haar gemak. Heel leuk om haar dat zo te horen, en zien, vertellen!

6 jaar na de film is ze op 90 jarige leeftijd overleden en bij de uitvaartdienst in de kerk hebben we de waardevolste stukjes laten zien. Iedereen vond dat geweldig!

Recent contacteerde Rob mij om allerlei extra materiaal wat niet gebruikt was, door mij te laten downloaden. Super attent! Rob, om die reden nogmaals bedankt. Ik raad iedereen van harte aan om door Rob de film van je leven te laten maken!

 

(Jaap van der Vlugt)

 

Jaren geleden heeft Rob me geïnterviewd en zo een film over mijn leven gemaakt.

Het was een mooie ervaring om over de verschillende fases in mijn leven te vertellen en de film is nog altijd een kostbaar bezit .

Vooral nu de familie zich uitbreidt is het leuk om hem zo nu en dan te bekijken. Misschien gebeurt dat ook nog wel als ik er niet meer ben.

 

(Riek)

 

Een cadeautje van de hoogste orde. In mijn eigen spiegel kijken als testament voor nu en later. Voelde heel veilig en vertrouwd bij jou (heel bijzonder voor mij). Jij bent de architect van de docu. Het laat mij nu al meer nadenken over wie ik mag zijn en wat ik mocht doen… en ben nog niet klaar hier 👍🕊️🌿🕊️👍 dank je Rob

 

(JoJo de Lafuente)

 

Een film maken, met Rob, over mijn leven was een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Het heeft veel impact op me gehad en ook wezenlijk iets in mezelf veranderd.

Hoewel het natuurlijk spannend is om tijdens een interview gefilmd te worden, weet Rob een dusdanige ontspannen sfeer te creëren, waardoor je amper in de gaten hebt dat je gefilmd wordt. Hij stelt open vragen, luistert goed en bevestigt wat je vertelde. Hierdoor durfde ik me kwetsbaar op te stellen en heb ik mijn roerige levensverhaal verteld.

Hierdoor heb ik ervaren dat het bestaansrecht krijgt en kwamen er inzichten in hoe dingen zijn gegaan, zoals ze zijn gegaan.

Het heeft mij bevestigd in wie ik NU ben als mens en wat ik ècht belangrijk vind in het leven. Een persoonlijker document bestaat niet volgens mij.

Dit grote cadeau heeft me verrijkt en een stukje opgetild, wat ik verder op mijn levenspad mee zal nemen. Dankjewel Rob, voor deze bijzondere en unieke ervaring.

 

(anoniem)

Andere blogs:

Het persoonlijke verhaal van Rob Overgaauw

Het persoonlijke verhaal van Rob Overgaauw

Rob Overgaauw heeft zelf een gevarieerd leven. Althans, dat vindt hij zelf. In zijn carrière heeft hij genoeg werkgevers en opdrachtgevers van binnen mogen zien. Bij al die bedrijven draaide het veelal om performance van mensen. Sinds 2012 richt hij de lens nog dichter op de mensen die hij ontmoet en filmt de levensverhalen die ze hem zelf vertellen. In deze uitgebreide bio lees je hoe dat gegaan is.

Als je weet dat je tijd gekomen is…

Als je weet dat je tijd gekomen is…

Het zal je maar gebeuren. Een ernstige ziekte die duidelijk maakt dat je langste tijd er op zit. Weken in het beste geval maanden heb je nog te gaan. Soms kun je in die fase nog werken aan het vastleggen van herinneringen. Dan is een biografische film zeker het overwegen waard. Als hoofdrolspeler in je eigen film bepaal je zelf wat je in die laatste fase wilt delen. En soms ook gun je je naasten daar een redelijke portie inspraak bij. In dit verhaal vertel ik hoe dat gebeurde bij een van mijn klanten.

De kunst van het interviewen voor een Biografische Film

De kunst van het interviewen voor een Biografische Film

De filmmaker die een succesvol biografisch portret wil produceren heeft met heel wat variabelen te maken. Afstemming is hier het sleutelwoord. En in een interview waarbij de hoofdrolspeler uitgenodigd wordt om interessante dingen te vertellen over zijn leven komt dat het sterkst tot uitdrukking. De objectieve en subjectieve factoren spelen een grote rol.

Levensvoldoening na pensioen: Het (her)ontdekken van betekenis en geluk

Levensvoldoening na pensioen: Het (her)ontdekken van betekenis en geluk

Er zijn een aantal levensfasen waarin we als mens met een psychologische overgang te maken krijgen. Pensionering is daar een van. We moeten het oude leven los gaan laten en zoeken naar nieuwe zingeving in het onbekende dat voor ons ligt. Veel mensen komen daar zelf prima uit en voor ze het weten is hun agenda nog voller dan die al was tijdens het werkzame leven. Maar dat geldt niet voor iedereen. Voor de mensen die er moeite mee hebben is een biografisch interview een geweldige manier om wijzer te worden, meer te gaan voelen wie je nu werkelijk bent en hoe je die resterende tijd met zingeving kan gaan invullen.