Dit is letterlijk wat mijn klanten zeggen…

In deze blog ben ik eens een keer niet zelf aan het woord, behalve deze inleidende zinnetjes dan. Deze keer laat ik klanten aan het woord. Ik neem letterlijk hun citaten over. Een greep uit de verzameling mensen die voor mijn camera hun levensverhaal vertelde.

 

Testimonials voor DeFilmVanJeLeven

 

Mijn ervaring met het maken van de “film van mijn leven”

Met gezonde spanning, mijn verhaal werd opgenomen op camera, ging ik het gesprek in met Rob. De spanning verdween al snel. Rob stelde goede vragen, gaf me ruim de tijd om te antwoorden en met zijn oprechte interesse in mijn verhaal stelde hij me op mijn gemak.

Het resultaat is prachtig, het gesprek is heel natuurlijk verlopen. Het was en is heel bijzonder om het interview terug te kijken.

Voor het eerst zag ik hoe ik overkom bij andere mensen en veel vooroordelen die ik over mezelf had, verdwenen hiermee. Ik zag mezelf als mens en kon naar mezelf kijken zoals ik naar anderen kijk, liefdevol en met compassie. Ik kan het iedereen aanraden zijn of haar verhaal op deze bijzondere manier met Rob te delen, het is een mooi aandenken aan en voor jezelf.

Dank je wel voor dit bijzondere biografische interview Rob!

 

(Debbie)

 
 
 
 

De film van mijn leven, die Rob maakte, geeft een mooi overzicht van mijn levensloop, mijn ambities en drijfveren. In een ongedwongen sfeer stelde Rob niet alleen de juiste vragen, maar stelde mij ook op mijn gemak. Hierdoor kon beter de stap maken om over mijn biografie na te denken en de ervaringen van toen weer voor mij te zien. Ik vind de film van mijn leven een dierbare en mooie herinnering.

 

(Hans)

‘De film van je leven’ is een prachtig document voor ieder zichzelf respecterend mens, omdat je het waard bent te weten waar je staat in het leven. Een goed moment van reflectie. Hoe ouder de film wordt, hoe waardevoller hij wordt voor jouzelf en iedereen met wie jij hem wilt delen en met wie jouw nageslacht hem later wil delen. Rob weet precies de juiste vragen te stellen om je goed uit de verf te laten komen. Hij bereidt zich terdege voor en kruipt als het ware in jouw huid. Op deze manier legt hij iets vast voor later, vooral voor dan als jij er niet meer bent.

 

(Reintje)

Sympathiek, zorgvuldig en toegewijd opgenomen. Mooi gemonteerd met behoud van de meest relevante items. De film werd heel positief ontvangen bij familie en vrienden.

(Arthur McGillavry)

 

Het opnemen van de film van mijn leven is deels confronterend geweest omdat er ook hoofdstukken naar boven zijn gekomen in mijn 82 jarige leven die ik als akelig hebt ervaren. Toch was het goed om erover te praten en ben ik blij dat het vastligt. Gelukkig kwamen er ook vrolijke momenten aan bod. Ik kan terugkijken op een rijk en over het algemeen vreugdevol leven waar ik dankbaar voor ben. Rob weet met zijn interviewtechniek de juiste toon te pakken en nodigde mij uit te vertellen wat verteld moest worden. Ben blij dat ik het gedaan heb en dat waren mijn partner en zoons ook.

 

(Francisca R. Gielen)

 

Het geeft je veel meer inzicht in je eigen leven. Het zet je aan tot eens goed erover nadenken in dit drukke leven en hoe nu verder te gaan. Zeker een aanrader!

 

(Roel)

 

Mijn ex-vrouw was vele jaren geleden met Rob in contact gekomen en is toen zo lief geweest om voor mijn verjaardag een prachtige biografische film te laten maken van mijn moeder op een moment dat ze nog behoorlijk helder was. Door de relaxte manier van ondervragen raakte ze steeds meer op haar gemak. Heel leuk om haar dat zo te horen, en zien, vertellen!

6 jaar na de film is ze op 90 jarige leeftijd overleden en bij de uitvaartdienst in de kerk hebben we de waardevolste stukjes laten zien. Iedereen vond dat geweldig!

Recent contacteerde Rob mij om allerlei extra materiaal wat niet gebruikt was, door mij te laten downloaden. Super attent! Rob, om die reden nogmaals bedankt. Ik raad iedereen van harte aan om door Rob de film van je leven te laten maken!

 

(Jaap van der Vlugt)

 

Jaren geleden heeft Rob me geïnterviewd en zo een film over mijn leven gemaakt.

Het was een mooie ervaring om over de verschillende fases in mijn leven te vertellen en de film is nog altijd een kostbaar bezit .

Vooral nu de familie zich uitbreidt is het leuk om hem zo nu en dan te bekijken. Misschien gebeurt dat ook nog wel als ik er niet meer ben.

 

(Riek)

 

Een cadeautje van de hoogste orde. In mijn eigen spiegel kijken als testament voor nu en later. Voelde heel veilig en vertrouwd bij jou (heel bijzonder voor mij). Jij bent de architect van de docu. Het laat mij nu al meer nadenken over wie ik mag zijn en wat ik mocht doen… en ben nog niet klaar hier 👍🕊️🌿🕊️👍 dank je Rob

 

(JoJo de Lafuente)

 

Een film maken, met Rob, over mijn leven was een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Het heeft veel impact op me gehad en ook wezenlijk iets in mezelf veranderd.

Hoewel het natuurlijk spannend is om tijdens een interview gefilmd te worden, weet Rob een dusdanige ontspannen sfeer te creëren, waardoor je amper in de gaten hebt dat je gefilmd wordt. Hij stelt open vragen, luistert goed en bevestigt wat je vertelde. Hierdoor durfde ik me kwetsbaar op te stellen en heb ik mijn roerige levensverhaal verteld.

Hierdoor heb ik ervaren dat het bestaansrecht krijgt en kwamen er inzichten in hoe dingen zijn gegaan, zoals ze zijn gegaan.

Het heeft mij bevestigd in wie ik NU ben als mens en wat ik ècht belangrijk vind in het leven. Een persoonlijker document bestaat niet volgens mij.

Dit grote cadeau heeft me verrijkt en een stukje opgetild, wat ik verder op mijn levenspad mee zal nemen. Dankjewel Rob, voor deze bijzondere en unieke ervaring.

 

(anoniem)

Andere blogs:

Het persoonlijke verhaal van Rob Overgaauw

Het persoonlijke verhaal van Rob Overgaauw

Rob Overgaauw heeft zelf een gevarieerd leven. Althans, dat vindt hij zelf. In zijn carrière heeft hij genoeg werkgevers en opdrachtgevers van binnen mogen zien. Bij al die bedrijven draaide het veelal om performance van mensen. Sinds 2012 richt hij de lens nog dichter op de mensen die hij ontmoet en filmt de levensverhalen die ze hem zelf vertellen. In deze uitgebreide bio lees je hoe dat gegaan is.

Ken jij kruidenier De Gruyter nog?

Herinneringen hoe klein en onbeduidend ze ook lijken, kunnen toch van grote betekenis zijn. De plek waart je als jong kind met je moeder boodschappen deed, zoals kruidenier De Gruyter bijvoorbeeld. Ik zie de beelden nog voor me en voel de sensaties toen ik daar rondliep en de geuren van koffie en thee opsnoof.

Een film van jouw leven: Waar begin je?

Veel mensen snappen wel dat dit interessant is maar voelen zich geremd. Steeds meer mensen nemen die hobbel en gaan het gewoon doen. De eerste vraag is dan: waar begin je? In deze blog helpen we deze mensen op weg.

Zingeving in werk loont voor alle partijen

Een massaal onderzoek bij een grote multinational toont recent aan dat investeren in werkgeluk wel degelijk loont. Zowel voor de werkgever als de werknemer. Dat blijkt uit een artikel waar de Correspondent aandacht voor geeft. Hoe zit dat met de stappen en keuzes die jij hebt gemaakt in je leven? Hebben die gunstig uitgepakt? Op zich zitten daar waardevolle levenslessen in, waar anderen ook veel aan kunnen hebben. Een mooie manier om die door te geven is via een biografische film.